Den här klänningen sydde jag för längesedan, men jag har inte bloggat om den då jag inte ansåg den helt klar. Dock har jag ändrat mig om det och tänker att den visst får vara klar. Ser ni  någon miss när ni tittar på klänningen så här?:

IMGP0696

Om ni inte ser missen så gläder det mig och jag törs kanske använda den som det är. Själv stör jag mig skitmycket på den halva blomman mitt fram, mellan livstycket och kjolen. På småblommiga plagg är det ju självklart att man inte kan mönsterpassa alla blommor, men det känns inte alls lyckat med en halv, stor blomma. Grejen är den att jag hade precis, exakt så mycket tyg som krävdes så det gick inte att mönsterpassa bättre och när jag klippte tyckte jag att det såg ut att bli bra. Tanken var att sy ett skärp för att dölja att blomman är halv, samt för att ge en fin kontrast. Jag har beställt ett band i exakt samma färg som de gröna bladen så det var ju en enkel sak att bara sy ett skärp av det. Kan man tycka. Vid närmare eftertanke är det inte alls en bra idé att sy ett skärp eftersom skärningen, mellan över- och underdel inte sitter i midjan. Hur snyggt är det att ha ett skärp mitt över revbenen? Och hur skönt är det? Min midja sitter fem cm längre ned än klänningens midja så det här blev inte som jag hade tänkt. Suck! Suck!

IMGP0697

Förutom den halva blomman, så tycker jag ändå att den sitter bra och att det är en fin modell. När jag slängde ut en fråga på sytokarnas forum var det flera som skrev att de tyckte att det inte störde med den halva blomman, medan andra tyckte att jag kunde sätta på ett skärp (vilket nu inte går). När man köper plagg är det ju ofta dåligt mönsterpassat och halva blommor eller ränder som inte möts i skarvarna, är hur vanligt som helst. Ändå känner jag att det måste bli perfekt när jag syr själv. Vad tycker ni om klänningen? Bu eller bä?

Om ni gillar modellen kan ni ladda ned mönstret Burda coffee date dress och skriva ut det hemma. Varning dock för att det tar tid att tejpa ihop alla ark innan ni kan klippa ut mönstret. Gratis är inte alltid gott, hehe, men ibland kan det vara värt lite tejpande ändå:-)