Detta är knappast någon avancerad sömnad, men ack vilken praktisk sak det är så här års när ungarna drar av sig vantarna i ett kör och sedan inte hittar dem. För någon vecka sedan tillbringade jag en kvart med att leta efter sonens vante inne i mataffären och man kan ju ha roligare saker än så att sysselsätta sig med. Nu kommer vi att slippa det för nu har sonen ekiperats med vanthållare, med fina fordon på. Först var han överförtjust i bandet med fordon, men när det gällde att ta på sig vanthållarna blev han lite putt först och tyckte att vi kunde ge dem till kusin H. Alltid när sonen inte vill ha något tycker han att kusin H ska få det, men för det mesta ångrar han sig senare och vill absolut inte ge bort det. Fast med tanke på hur snabbt det går att sy sådana här så kan ju kusin H få ett par ändå, om han vill. Jag har köpt in fyra olika band, men har hittills bara sytt av två av dem.

 

IMGP0809

IMGP0801

 

Jag provade lite olika längder för att sedan genom användning komma fram till den optimala längden. De längsta är 16 cm totalt och de kortaste är 13 cm. Jag undrar jag om inte de kortaste är bäst, men det återstår att se.

Lillpojken använder en av hållarna med ugglor på till att hålla fast en leksak på vagnen när vi är ute och går, så de kan ha många användningsområden.