Den här lilla klänningen har sin inspiration från ett mönster på maxiklänning i Allt om handarbete sömnadsmagasin nr 4 2013. Jag säger inspirerad för det är ett #*###*** skitmönster. När jag provvirkade fick jag 9,5 cm där man skulle få 10, men då jag vet att den tidningen alltid är stor i storleken tänkte jag att det säkert skulle bli perfekt. Sedan var jag istället nervös att den skulle bli för liten eftersom virkat bomullsgarn blir väldigt stumt. Jag behövde knappast vara orolig att den skulle bli för liten för den hängde som en påse och upptill syntes ungefär halva BHn ovanför kanten. Hm… Bara att repa upp och sedan provade jag mig fram tills jag fick den form jag ville ha, dvs så att den precis täckte BHn. Jag repade inte upp allt, bara den övre delen av ena sidan, men jag kan säga att den sidan repades upp och virkades på nytt ganska många gånger innan jag blev nöjd. I början skrev jag ned hur jag gjorde, men på slutet tröttnade jag på det, så det finns alltså inget mönster på denna virkade överdel. Jag tänker nämligen aldrig virka någon sådan här igen, så det behövs inte. Andra sidan gjorde jag genom att titta på hur jag gjort den första, så att de blev exakt likadana, dvs en symmetrisk överdel.

 

IMG_1940

Den är lite skrynklig på bilden, men så blir det när man åker till stranden innan man tar sina bloggbilder. Tyget är ett tunt och skönt viskostyg, som jag först var rädd att det skulle vara för genomskinligt när solen skiner, men det är det inte, som tur är. På bilden har jag solen snett bakom mig.

IMG_1939

Om ni tittar noga så ser ni att jag valde att ha baksidan av axelbanden i samma tyg som kjolen. Jag tänkte att det kunde vara en kul liten detalj.

IMG_1941

 

Närbild på livet. Det var ju för stort först, men den magiska lösningen på det kallas framilonband (transparent resår). Jag sydde på ett framilonband längst ned på den virkade överdelen och även på baksidan av axelbanden för att de ska hållas på plats. Ok, nu sitter det ena bandet lite snett på bilden ändå, men min modefotograf har inte öga för detaljer utan klickar bara, haha! En liten blomma mellan boobsen fick vara en söt liten detalj. En lyckträff var att det gröna garnet har exakt samma färg som bladen på tyget, så hela klänningen är matchad i milda, ljusa färger. I vanliga fall gillar jag mer starka färger, men man måste ju variera sig ibland.

 

IMG_1942

Ok, den är väldigt skrynklig fram på bilden, men, men… Först var jag rädd att det skulle se ut som en gravidklänning med skärning precis under bysten, men förhoppningsvis är min mage tillräckligt platt för att jag inte ska se gravid ut i den här klänningen.  Hur som helst så är det en väldigt sval och skön strandklänning