Jag tänkte att det kunde vara kul att ha lite nya amningsvänliga klänningar eftersom det inte går så bra för oss att sluta amma. Jag ville ha en modell som passar både när man ammar och sedan när man slutat amma. Jag tänkte att en omlottklänning skulle vara fint så jag köpte det här mönstret. Om ni vill köpa det så är ett tips att slå till på onsdagar då man kan få det för halva priset:-)

Jag var lite skeptisk till mönstret först, eftersom jag misstänkte att jag inte skulle passa i omlott, men jag försökte i alla fall och det blev den här misslyckade klänningen:

IMGP2413

Problemet var att jag klippte ut den i small i tron att det var rätt storlek, men den blev tokstor så jag fick sy in den på alla håll och kanter för att få någon som helst passform. När jag nästan var klar gnällde ungarna och tjatade och jag ville sy klart istället för att bara lägga ned för dagen, så jag räsade på med overlocken och sydde in sömmen under bysten för mycket, så sömmen hamnar för högt upp. Dessutom blev den sned. Jaha, jäkla skit! Visst går det att dra i klänningen så att sömmen hamnar längre ned, men så fort man rör sig åker den upp och hamnar som på bilden. Dagens budord får bli: Du skall icke fortsätta sy när ungarna gnäller och gapar ty du kommer bara bli stressad och sy fel. Det var ju synd på det mysiga tyget i den härliga färgen, men den funkar ju i alla fall som hemmaklänning. Hade det inte varit för den idiotiska sömmen så hade klänningen varit riktigt fin.

IMGP2414

Dagen därpå ville jag ta revansch så jag klippte ut mönstret i storlek xs istället och det gick bättre:

IMGP2409

Dock känns inte omlott som min grej för när jag var supernoga med att följa mönstrets mittmarkeringar fick jag en massa veck under bysten, vilket inte kändes så klädsamt. Jag hade ju kunnat sprätta och försöka anpassa mönstret och göra överlappningen mindre mm, men jag ville inte riskera att sprätta sönder tyget, så jag löste det hela enkelt och bra med att sy i en osynlig knapp. På så sätt blir klänningen mindre urringad och ryschet  försvinner.

IMGP2410

IMGP2412Voilà!

Det blev en ny favoritklänning tror jag. Den funkar att ha på jobbet och ändå känns den mjuk och skön, som ett riktigt mysplagg. Lila och grått är inte alls mina färger enligt färganalysen, men det sket jag i för jag gillade tyget. Jag får väl se lite blek och glåmig ut helt enkelt;-)