Om en vecka ska barnen gå Luciatåg på förskolan. De har Luciatåget utomhus, så förra året fick jag ila ut och köpa en pepparkaksdress i storlek  140, till sonen som hade storlek 92. Den han redan hade, funkade inte utanpå en fet vinteroverall, så  det blev till att köpa en ny. Han såg inte klok ut med dressen utanpå overallen, men det är så det firar Lucia på den här förskolan. I år får han ha samma dress, för den funkar fortfarande bra, men hans lillebror, som ska lussa för första gången hade inget att ha på sig. Jag funderade först på att strunta i allt och bara ta på honom en tomteluva, men sedan sydde jag snabbt en tomtedress åt honom. Han har storlek 80, så jag sydde en vid tröja i storlek 98 och den passade bra utanpå overallen. Jag fick bara förkorta ärmarna lite, men jag valde att ändå ha dem för långa i år, så att han kan ha den nästa år med. Haha, man får inte vara dum! Tröjan passar perfekt på storebror utan ytterkläder under och på lilleman ser det ut så här med overallen under:

 

IMGP8143Sötaste nissen

IMGP8150Till tröjan sydde jag en matchande tomteluva. Jag valde att sy en låååång luva så att den kan hänga fram så här gulligt. När maken kom hem höll han på att skratta ihjäl sig åt den långa tomteluvan och undrade hur jag hade tänkt.

 

IMGP8153Hela stassen bakifrån

IMGP8162

Det blev en billig dress för jag sydde den av en IKEA-filt för 39:- Filten hade fransar längst ned och jag valde att behålla dem, för en charmig nederkant på tröjan.

IMGP8167

Jag valde att ha grå mudd, istället för vit, för det första för att det är snyggare, för det andra för att vitt så snabbt blir smutsigt och för det tredje för att inte riskera att få en rosa mudd efter första tvätten. Vi har erfarenhet av det och vill inte vara med om det igen.

IMGP8173

IMGP8186En väldigt vid tröja med raglanskärning, och en väldigt lång tomteluva.