Om ni tittar tillbaka i mitt arkiv, så ser ni att när jag var helt ny på att sy kläder, sydde jag en stor, bylsig tröja efter ett 80-talsmönster. Senare sydde jag även en halvcirkelkjol, av ett annat prickigt tyg. Dessa plagg finns ej mer. Kjolen var helt ok, som myskjol, men tröjan var faktiskt ful. Istället för mudd hade jag använt ett alldeles för stretchigt trikåtyg, som tappade formen helt. Samma tyg hade jag i ärmarna också, och det drog sig där med, så det var ingen bra kvalitet på det tyget. Klipp, klipp, så tog jag tillvara på det fina, prickiga tyget och sydde en ny klänning istället för att ha en pinsamt ful tröja. Jag hade lite tyg kvar efter kjolen och det räckte till ärmar och en liten ficka.

 

IMGP8354

Vad säger ni? Visst blev det bättre än den fula tröjan? Mönstret jag utgick från var Autumn Mood, från Ottobre 5 2013, men jag förkortade den för att kunna sy fast kjolen i lagom höjd, på höften. Jag kortade även av ärmarna lite.

IMGP8356

 

IMGP8368

Som en liten detalj stack jag ned halslinningens sömsmån med en röd dekorsöm. Jag fållade även kjolen och ärmsluten med samma söm.