Den här klänningen var tänkt att bli en enkel klänning med uggletyg och orangea muddar. Sedan upptäckte jag att jag hade en bit velour i samma färg som träden, på tyget, så då bestämde jag mig för att göra fickor och ärmslut av det tyget och bara ha orange mudd i urringningen. När jag nästan var klar upptäckte jag att det var ett stort, grönt streck på tyget och det gick inte bort med någon som helst fläckborttagning. Jag hade sett det innan, men liksom på något dumt sätt trott att det var gräset under ett träd, men varför skulle bara ett träd ha gräs under sig? Gah!

 

IMGP8689

Jag slängde ut en förfrågan på tips på hur jag kan dölja eländet, i facebookgruppen ”Vuxna sytokar”. Folk var snälla och tipsade om applikationer, flytta fickan, mm, men inget som kändes som att det skulle bli fint. Jag provade mig då fram med olika virkade saker och lade upp en bild för smakråd och någon smart människa kom då på idén att virka en uggla. Varför kom jag inte på en sådan bra idé själv?! Det är ju toppenbra! Sagt och gjort så bestämde jag mig för att virka en uggla och valde då ett mönster som jag fick tips om i gruppen Virka mera. Åh vad bra det är att vara med i en massa grupper där man får så bra tips hela tiden! Mönstret jag föll för kommer från Bunny mummy. Det är på engelska, men en analfabet skulle kunna följa hennes instruktion, då hon fotat vartenda moment, så det är bara att titta och härma.

 

Så här blev min uggla. Visst är den söt?

IMGP8714

 

Så här blev själva klänningen:

 

IMGP8737

 

Mönstret jag utgick ifrån är Autumn mood från Ottobre 5 2013. Jag sydde den i storlek small, men lade ut den en cm på varje sida, nedanför midjan, för att få plats med gumpen som blivit större av allt bodypumpande (eller om det är mat, men det kan vi väl aldrig tro, hehe).

IMGP8741

 

IMGP8745

 

Här är några fler små detaljer:

IMGP8717

IMGP8713