Här snackar vi återbruk på hög nivå. Dessa två gamla plagg förvandlades till en ny och fräsch blus:

IMGP8855
En omlottkjol i storlek L. Den har alltid varit för stor för mig  och jag tror att jag bara har använt den en eller två gånger just för att den är för stor. Istället för att skänka den till loppis, när vi rensade här hemma, valde jag att utnyttja det fina tyget och sy något nytt av det.

IMGP8858

Makens skjorta, som var totalt utsliten bak i nacken. Tyget fram och bak var det inget fel på, så det använde jag till krage på min nya blus. Jag passade även på att sprätta bort alla knappar, för knapparna var det inte heller något fel på. Det enda nya i min blus är tråd och resår.

Här är resultatet:

IMGP8909

Mönstret är Evelyn från Jenny Hellströms nya bok Sy! Urban collection. Det är mitt andra plagg ur den boken och jag tycker att det var ett trevligt mönster. Jag gillar puffärmen och den lilla kragen.

IMGP8910

IMGP8914

IMGP8917Närbild på kragen. Jag tyckte att det var en fin detalj att sy kragen i en avvikande färg, för att framhäva den mer. Då jag inte hade något passande tyg hemma, frågade jag maken om han inte hade någon skjorta att kassera och som tur var hade han det. Hehe!