För ett år sedan klippte jag ut alla mönsterdelarna till en söt liten höstblus, men sedan kom jag inte så mycket längre än så, för jag tröttnade på den. Då och då plockade jag sedan fram den utklippta blusen, suckade och lade tillbaka den i skåpet igen. Först ett år senare tog jag tag i saken och sydde klart den, när jag var på mitt första sylan. Det var det perfekta tillfället att sy något som krävde tid och tålamod. Att få sy ostört i flera dagar tillsammans med andra trevliga sömmerskor gjorde att evighetsblusen till slut blev klar, trots att jag var trött och sydde fel flera gånger. Att sprätta i tunn voile är ingen hit.

IMGP2360

 

Mönstret kan man ladda ned från Burdastyle. Jag valde att sy min blus i en tunn bomullsvoile, med ett motiv som ser ut som höstlöv, men tittar man närmre är det blommor, så det måste ju inte vara en höstblus då;-)

IMGP2361

IMGP2363Det blåser något fruktansvärt hos oss, vilket kanske syns på den här bilden. Haha!

IMGP2365Närbild på volangerna. Det var pilligt att få fast dem med exakt lika avstånd, men jag fick till det till slut.

IMGP2370

I början hatade jag blusen, just för att den legat så länge och för att den kändes så besvärlig, men nu när jag har invigt den så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med den. Den har fin passform och söta detaljer.