I januari fyllde pappa år och till hans födelsedag sydde jag en hoodie. Sedan träffades vi inte förrän till påsk, så först då fick han den, men bättre sent än aldrig. Jag sydde hoodien i ett skönt collegetyg med gosig, flossad baksida. Mönstret jag använde kommer från TV-programmet Sy! Sy! Sy! och ni kan ladda ned det helt gratis här. Det verkar vara litet i storlek för jag sydde storlek L till min pappa, som brukar ha M och den blev lagom. Jag tänkte först sy M, men tyckte att det såg litet ut och jag är glad att jag ändrade mig. Hade jag sytt en storlek mindre hade den blivit för liten.

IMGP3349

Pappas namn börjar på P, därför fick han en applikation med ett randigt P. Samma randiga trikå använde jag även som foder i luvan. Jag tyckte att det blev fina detaljer med det randiga tillsammans med det enfärgade collegetyget.

IMGP3338

IMGP3340

IMGP3345

IMGP3348

Den största utmaningen med den här tröjan var öljetterna. För första gången någonsin satte jag i riktiga öljetter i ett plagg och jag var livrädd att förstöra hela tröjan genom att slå i dem fel. Jag offrade en öljett på en provlapp för att försäkra mig om att det skulle bli bra, innan jag vågade sätta i dem i luvan. Det gick kalasbra. Pust vilken tur!